ویژگی های یک عکاس حرفه ای
ویژگی های یک عکاس حرفه ای(Characteristics of a professional photographer)
امروزه با وجود تلفن های هوشمند دوربین دار و سایر تجهیزات دارای توانایی عکس گرفتن ؛ تقریبا تمامی افراد را می توان عکاس نامید و برای عکاس بودن تنها کافی است تا یک وسیله عکسبرداری در اختیار داشته باشید. اما در هر صورت برای اینکه یک عکاس موفق و حرفه ای باشید به چیزی فراتر از یک دوربین نیاز خواهید داشت در این زمینه فاکتور ها و عوامل بسیار زیادی وجود دارند که در موفقیت حرفه ای شما تاثیر گذار می باشند.
دراین مطلب برخی از جنبه های علمی و عملی دستیابی به موفیت در عکاسی حرفه ای را مورد اشاره قرار می دهیم
۱ – شجاع باشید
این یکی از اصلی ترین جنبه های تاثیر گذار در موفقیت عکاسان حرفه ای به شمار می آید. بر خلاف عکاسان آماتور عکاسان حرفه ای موفق در زمینه انجام وظابق خود کاملا شجاع و بدون ترس عمل می کنند. عکاسان آماتور در مواجهه با موقعیت های سنگین حرفه ای دچار تردید و ناامیدی می شوند و نسبت به توانایی های خود برای انجام یک پروژه بزرگ دچار شک می شوند اما در سمت مقابل یک عکاس حرفه ای موفق برای پذیرش یک پروژه سنگین ابتدا توانایی های خود را مورد سنجش قرارداده ؛ برنامه ریزی نموده و هر مرحله از یک پروژه سنگین کاری را به صورت برنامه ریزی شده و منظم انجام می دهد
۲- خلاقیت داشته باشید
عکاسان موفق با یک ذهن باز و خلاق وارد هر پروژه کاری می شوند زیرا این افراد به خوبی آگاهند که عکاسی یک زمینه کاری بسیار دینامیک و پویا بوده و با یک ذهن خشک و بسته قادر به انجام هیچ کاری در آن نمی باشند. عکاسان موفق همیشه آماده انجام دادن کارهایی هستند که ممکن است عجیب به نظر برسند. در یک جلسه عکاسی پیشرفته آنها ممکن است از اصول بسیار ساده عکاسی پیروی کنند و یا در یک عکاسی ساده ؛ تکنیک های بسیار پیشرفته تری را امتحان کنند
برخورداری از خلاقیت و ذهن پویا به عکاس کمک می کند تا در مواجهه با هر شرایط ؛ از قدرت و توانایی کافی برای انجام کارهای خود برخوردار باشد.
۳ – اعتماد به نفس داشته باشید
به طور معمول عکاسان حرفه ای از اعتماد به نفس بسیار بالایی برخوردار می باشند. این افراد تجربه مشارکت در تعداد زیادی از جلسات عکاسی را دارند و به مرور زمان تجربیات بسیار با ارزشی را به دست آورده اند آنها بدون تردید به توانایی های خود در زمان عکاسی باور دارند ، شیوه های تجارت در عکاسی را به خوبی میدانند و از این روی از خراب شدن یک جلسه عکاسی واهمه ای ندارند.
بنابراین برای دستیابی به موفقیت در حرفه عکاسی ؛ سطح بالایی از اعتماد به نفس موردنیاز است و این امر با تمرین ؛ تجربه و کسب مهارت های بیشتر به دست خواهد آمد
۴ – مثبت باشید
عکاسان حرفه ای به این دلیل موفق شده اند که توانسته اند حالت های روحی و روانی خود را کنترل کنند. یک عکاس حرفه ای به خوبی میداند که نگرش های منفی از تاثیرات منفی بر خلاقیتهای او در زمان عکاسی برخوردار است حالت های روانی فردی بر سوژه های مورد عکاسی (در عکاسی پرتره) تاثیر گذار می باشند و اگر در زمان عکاسی هرگونه خشم ؛ اضطراب یا عصبانیت را از خود بروز دهید ؛ سوژه شما به راحتی دچار تردید شده و در مقابل دوربین شما حالتی ناراحت را به نمایش می گذارد.
۵ – رفتار مناسب داشته باشید
عکاسان موفق به خوبی میدانند که طرز رفتار و ویژگی های شخصیتی آنها از تاثیرگذاری بسیار زیادی بر زمینه حرفه ای آنها برخوردار است در طول زندگی موقعیت هایی پیش می آید که یک انسان در زمانی مشخص از خلق و خوی مناسب و حرفه ای برخوردار نیست اما نمایش یک رفتار بد و نامناسب از سوی عکاس منجر به بروز فاجعه خواهد شد
عکاسان موفق و حرفه ای به خوبی دریافته اند که نمایش یک رفتار مطلوب و مثبت موجب می شود تا تمامی شرایط تحت کنترل قرار گرفته و یک جلسه عکاسی در بهترین حالت ممکن به پایان برسد.
۶ – اصالت داشته باشید
عکاسان حرفه ای و موفق در هیچ یک از جلسات حرفه ای خود به کپی کردن از آثار دیگران فکر نمی کنند. ذهن یک عکاس حرفه ای همواره بر به دست آوردن یک صحنه ناب ومنحصر به فرد متمرکز است و به همین دلیل است که این دسته از افراد در برابر سوژهای خود همواره آسودهخاطر هستند و با آرامش خیال تنها به انجام کار خود فکر می کنند.
کپی کردن از آثار دیگران موجب از دست رفتن تمرکز بر کار خود شده و به جای خلق آثار جدید از سوی یک فرد ؛ تنها نسخته درجه چندم از یک خلاقیت کهنه را ارایه می دهد.
۷- آماده باشید
داشتن ذهن باز و خلاقیت کامل به معنای آن نیست که برای یک جلسه عکاسی از قبل نباید آماده باشید. عکاسان حرفه ای و موفق برای هر جلسه عکاسی به خوبی برنامه ریزی می کنند و تمامی برنامه های خود را مرحله به مرحله اجرا می کنند.آنها برای هر سوژه ؛ نوع لنز، نوع دوربین و نوع نور مناسب را به خوبی تعیین نموده و از ابزار مناسب در هر شرایط بهره می برند. برخورداری از آمادگی صد در صد در مواجهه با شرایط عکاسی ؛ یک امر ضروری به شمار می آید.
۸ – ایده آل گرا باشید
عکاسان موفق همیشه به بهترین بودن فکر می کنند و در این رابطه هرگونه زحمت و هزینه را به جان می خرند. آنها برای هر جلسه عکاسی به دقت خود را آماده می کنند ؛ خلاقیت های ذهنی خود را باور دارند و تا زمانی که همه چیز به صورت صحیح و اصولی انجام نشود ؛ هرگز دست از تلاش بر نمی دارند.
۹ – اهداف خود را تعیین نمایید
عکاسان موفق قبل از شروع هر جلسه عکاسی ؛ اهدافی را برای خود تعیین می کنند. به عنوان مثال آنها تعیین می کنند که در این جلسه عکاسی تعدادی از عکس های خود را در یک نمای بسته و با زاویه تابش نور مشخص شده ای ، ثبت کنند.
۱۰ – سوژه را درک کنید
یک عکاس موفق ؛ قبل از فشردن دکمه شاتر به درک و شناخت کامل و کافی از سوژه خود باید برسد نحوه تعامل سوژه با محیط اطراف ؛ تناسب رنگ ها ؛ تناسب حالت های روحی و روانی سوژه (پرتره) با پس زمینه ؛ از جمله مواردی است که عکاس باید به آنها توجه داشته باشد.