نکات عکاسی پرتره

آموزش عکاسی پرتره – چطور عکسهای پرتره حرفه ای بگیریم؟

عکاسی پرتره را شاید بتوان یکی از جذاب‌ترین سبک های عکاسی معرفی کرد. به همین دلیل است که علاقمندان این ژانر هیجان زیادی برای یادگیری تکنیک ها و روش های نورپردازی و ویرایش عکسهای پرتره دارند.

در این مقاله قصد دارم شما را با صفر تا صد عکاسی پرتره یا عکاسی از چهره آشنا کنم. اگر به ژانر عکاسی پرتره علاقمند هستید این مقاله آموزشی را از دست ندهید.

عکاسی پرتره چیست؟

از زمان‌های بسیار قدیم عکاسی از چهره جذابیت زیادی برای عکاسان داشته است. نقاشی پرتره افراد تا قبل از اختراع دوربین‌های عکاسی تنها راه ثبت تصاویر چهره محسوب می شد. تاریخچه عکس پرتره به قرن نوزدهم میلادی باز می‌گردد. منظور از عکاسی پرتره، فارغ از جنسیت عکسبرداری از چهره افراد است. پرتره در لغت به معنی تصویر، نقاشی، مجسمه، پیکره و …. است و در شکل اختصاصی آن به مجسمه ی صورت، تصویر صورت، عکس صورت و مجسمه ی نیم تنه گفته می‌شود.

 

عکاسی پرتره شاخه‌ای اختصاصی از عکاسی است که در آن از چهره مردم عکسبرداری می‌شود. در عکاسی پرتره با چهره های بسیار گوناگونی مواجه خواهید شد. بعضی چهره ها باصطلاح خوش عکس و فتوژنیک و برخی بد عکس هستند. در عکاسی از چهره باید آنقدر تبحر پیدا کنید که بتوانید از افراد با چهره های مختلف بهترین عکسها را تهیه کنید.

نکات عکاسی پرتره

عکاسی پرتره به شکل ویژه ای بروی حالات صورت و علی الخصوص نگاه سوژه می پردازد. عکاسی چهره یک چالش مداوم برای علاقمندان این ژانر است و نیاز به بهره گیری از تکنیک و خلاقیت برای ایجاد حسی قوی در عکس دارد. ارتباط دیداری قوی با سوژه یکی از عوامل مهم برای ثبت عکسهای پرتره ماندگار است که در ادامه به تک تک این موارد می پردازیم.

برای عکاسی از چهره به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟

برای عکاسی از چهره اولین و مهمترین وسیله ای که نیاز دارید دوربین است. یک دوربین عالی با وضوح بالا و کیفیت استاندارد در عکاسی از چهره تأثیرگذاری بسیاری دارد. انتخاب دوربین DSLR  یا دوربین آینه ای هر دو به یک اندازه در عکاسی پرتره تأثیرگذار است. اگر قصد دارید عکاسی پرتره را به صورت بسیار حرفه ای انجام دهید در انتخاب دوربین های بدون آینه شک نکنید. در اینجا دوربین خاصی را معرفی نمی کنم چون یا شما دوربین خود را قبلا تهیه کرده اید و اگر اینطور نیست انتخاب دوربین منوط به بودجه شما خواهد بود. البته تجهیزات دیگری نیز در تهیه یک عکس مناسب نقش دارند که در ادامه به آنها می پردازیم.

لنزهای مناسب عکس پرتره

لنزها با توجه به تأثیری که در دیافراگم و فاصله کانونی دارند در عکاسی پرتره از اهمیت بالایی برخوردار هستند. کاربردی ترین لنزها در عکاسی پرتره لنزهای تله هستند. لنزهای واید نتیجه جالبی در عکاسی از چهره ندارند و  باعث دفرمه شدن صورت می شوند. بهترین لنزهایی که برای عکاسی پرتره می توانید انتخاب کنید به شرح ذیل است:

  • لنز ۸۵ میلیمتر با دیافراگم ۱.۲ –۴ و حتی ۸/۱
  • لنز ۲۰۰-۷۰ با دیافراگم ۲.۸
  • لنز ۵۰ میلیمتر با دیافراگم ۲/۱ – ۴/۱
  • لنز ۷۰-۲۴ با دیافراگم ۸/۲

از بین این لنزها لنز ۸۵ میلیمتر بهترین گزینه برای عکاسی چهره است. لنزهای ۸۵ میلیمتر کیفیت بالا و فاصله کانونی مناسبی برای عکاسی پرتره دارند و به لنز تخصصی ژانر پرتره معروف شده اند.

 

نکات عکاسی پرتره
نکات عکاسی پرتره

سه پایه عکاسی

سه پایه ابزاری مهم در عکاسی حرفه ای است که کمک می کند عکسهایی شارپ تهیه کنید. استفاده از فلاش های استودیویی و انتخاب سرعت شاتر مناسب از لرزش عکسهای پرتره جلوگیری می کند. اما سه پایه کمک می کند کنترل بیشتری بروی ترکیب بندی و صحنه عکس داشته باشید. عکاسی پرتره مانند عکاسی فشن نیست که سوژه برای عکسهای مختلف ژست های متفاوت و مختلفی داشته باشد.

فلاش های استودیویی

عکاسی از چهره را با هر نوع فلاش استودیویی می توان انجام داد. عکاسی چهره را با تک فلاش هم می توان انجام داد، اما اگر قصد دارید عکسهای حرفه ای بگیرید از ۲ یا ۳ فلاش باید استفاده کنید. در عکاسی پرتره معمولا از یک منبع فلاش برای روشن کردن صورت، از یک فلاش برای روشن کردن موهای سوژه و از فلاش سوم برای نورپردازی بکگراند استفاده می کنند. اگر تنها یک فلاش برای عکاسی در اختیار دارید باید از ابزارهای بازتاب نور (رفلکتور) برای رساندن نور به نقاط تاریک سوژه استفاده کنید.

سافت باکس

برای نورپردازی چهره سوژه به نورهای نرم و ملایم نیاز دارید. سافت باکس از کاربردی ترین تجهیزات نورپردازی در عکاسی پرتره است. این ابزار همانطور که از نامش پیداست کمک می کند نوری بسیار نرم داشته باشید. در واقع نوری که از فلاش استودیویی به سافت باکس تابیده می‌شود، پراکنده و نرم شده و سپس به سوژه تابیده می‌شود. رایج ترین شکل سافت باکس ها، مدل هایی با پوشش داخلی نقره ای است که می‌تواند نور را تا ۱۰۰ درصد بازتاب دهد.

بیوتی دیش

بیوتی دیش ( Beauty Dish ) نیز از دیگر تجهیزات در عکاسی پرتره است. این وسیله نیز نوری نرم اما قوی تر از سافت باکس تولید می‌کند. نور بیوتی دیش از نظر کیفیت بین سافت باکس‌ و کاسه‌ استاندارد قرار می‌گیرد و برای نورپردازی پرتره های تبلیغاتی بهترین گزینه است. بیوتی دیش هم سایه‌ها را نرم می‌کند و هم کنتراست را به اندازه کافی در عکس بالا نگه می‌دارد.

رفلکتور و دیفیوزر

اگر سافت باکس و یا بیوتی دیش در اختیار ندارید از ابزار دیگری بنام دیفیوزر می توانید استفاده کنید. دیفیوزرها به اشکال دایره و مستطیل ساخته شده و از جنس پارچه سفید نازکی هستند که نور را از خود عبور می دهند. دیفیوزرها مانند سافت باکس ها نور تند فلاش را اصلاح کرده و بسیار نرم به سوژه می تابانند.

رفلکتورها هم ابزارهای جانبی نورپردازی استودیوی و حتی فضای باز هستند. رفلکتور کمک می کند نور فلاش را به نقاط تاریک عکس برسانید. اگر از یک یا ۲ فلاش برای عکاسی پرتره استفاده می کنید رفلکتور برای شما بسیار کاربردی خواهد بود. رفلکتورها دارای رنگهای طلایی، نقره ای و سفید هستند. نوع سفید رنگ نور را خیلی ملایم بازتاب می دهد. رفلکتور طلایی بازتاب نور گرم خواهد داشت و رفلکتور طلایی نور را با شدت بیشتری بازتاب می دهد.

 

بک گراند یا فون عکاسی

بک گراند در عکاسی از چهره یکی از فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در عکسها است. بک گراند یا فون عکاسی در رنگها و طرح های متنوع وجود دارد. بسته به ایده عکس خود و ایجاد فضای متناسب با مفاهیم عکس از فون های مناسب می توانید استفاده کنید. پرتره های تبلیغاتی را معمولا با استفاده از فون های رنگی ساده با رنگهای پاستلی می توان تهیه کرد. اما عکسهای پرتره هنری را با استفاده از فون های طرح دار و به اصطلاح ابر و باد تهیه می کنند.

نکات عکاسی پرتره
نکات عکاسی پرتره

نورپردازی در عکاسی پرتره

نورپردازی در عکاسی پرتره یکی از مهمترین فاکتورها برای تهیه عکسهای حرفه ای محسوب می‌شود. در عکاسی چهره نور از هر موضوع دیگری با اهمیت تر و تاثیرگذارتر است. ایجاد یا کاهش سایه ها و هایلایت ها و تأثیر روی کیفیت و جزئیات از جمله مواردی است که به نورپردازی در عکاسی پرتره مربوط می‌شود.

 

ست تاپ صحیح منابع نوری تاثیر مستقیم بروی خروجی عکسهای چهره دارد. نورپردازی تاثیرات بسیاری بروی چهره سوژه داشته و به کمک آن می توان نقایص  چهره افراد را هنگام عکاسی رفع کرد. نورپردازی عکسهای پرتره سبک و تکنیک های متعددی دارد که در ادامه به معرفی آنها می پردازم.

انواع سبک های نورپردازی پرتره

نورپردازی یک طرفه ( Split lighting )

در این سبک از نورپردازی صورت سوژه به دو بخش تقسیم می‌شود که نیمی از آن کاملا روشن است و نیمی دیگر در سایه قرار می گیرد. شدت تیرگی سایه در این نورپردازی متغیر است. معمولا از این سبک نورپردازی در عکاسی پرتره مردانه بیشتر استفاده می‌شود. برای چنین نورپردازی لازم است که منبع نور را ۹۰ درجه به چپ یا راست سوژه بچرخانید.

نورپردازی حلقه‌ای ( Loop lighting )

این نوع نورپردازی به واسطه سایه کوچک در کنار بینی سوژه و روی گونه او ایجاد می‌شود. برای چنین نورپردازی لازم است که منبع نور کمی بالاتر از سطح چشم سوژه و در حدود زاویه‌ی ۳۰ تا ۴۵ درجه‌ای دوربین قرار گرفته باشد. نورپردازی حلقه ای ساده ترین و رایج ترین شکل نورپردازی در عکاسی پرتره است زیرا محل قرارگیری منبع نوری در آن ساده است و ستاپ پیچیده ای نیاز ندارد.

 

نورپردازی رامبراند ( Rembrandt lighting )

دلیل نامگذاری این شیوه نورپردازی کاملا واضح است. رامبراند نقاش اسطوره هلندی در نقاشی های خود از این تکنیک برای ایجاد نور و سایه در سوژه ها استفاده می کرده است. مهمترین ویژگی این سبک نورپردازی، مثلثی از نور است که در کنار بینی و روی گونه ایجاد می‌شود. در این شکل از نورپردازی باید دقت کنید که هر دو چشم حتما روشن باشند. ضمن این که بهتر است سوژه از منبع نوری دور باشد و زاویه تابش نور از بالا باشد.

نکات عکاسی پرتره
نکات عکاسی پرتره

نورپردازی پروانه‌ای ( Butterfly lighting )

در این شکل از نورپردازی سایه هایی شبیه به پروانه روی چهره سوژه ایجاد می‌شود. در این سبک منبع نور اصلی درست در پشت دوربین و کمی بالاتر از آن قرار می‌گیرد. از این نورپردازی برای جلوه بخشیدن به چانه و گونه سوژه استفاده می‌شود و معمولا برای سوژه های مسن تر مناسب است چرا که تا سطح زیادی چین و چروک ها را پوشش می دهد.

نورپردازی حاشیه‌ای ( Rim Lighting )

در این شکل از نورپردازی پس زمینه سوژه و خطوط اطراف آن کاملا تفکیک می‌شود. برای انجام تنظیمات، منبع نور را در پشت سوژه قرار دهید و آن را به سمت پشت سر  بچرخانید.

نورپردازی کوتاه ( Short Lighting )

از این سبک نورپردازی معمولا برای عکاسی پرتره به روش Low Key یا پرتره‌های تاریک استفاده می‌شود. در این سبک بیشتر بخش‌های چهره در سایه قرار می‌گیرند و به نوعی حس مجسمه وار به تصویر می‌دهند و ویژگی‌های سه بعدی را در تصویر تقویت می کنند. این سبک نورپردازی شبیه نورپردازی یک طرفه است اما نیمه تاریک صورت کنتراست و تاریکی کمتری دارد.

تنظیمات مناسب برای عکاسی پرتره

هیچ فرقی نمی کند که یک عکاس تازه کار یا عکاس حرفه ای باشید. تنظیمات دوربین به شما کمک می کند تا عکاسی پرتره را به شکل حرفه ای تری انجام دهید. برای این که یک عکاسی بی نظیر را در سبک پرتره تجربه کنید بهتر است که دوربین را روی تنظیمات دستی قرار داده و همه فاکتورها از جمله دیافراگم، فاصله کانونی و … را به صورت دستی انجام دهید. برای عکاسی پرتره استودیویی به ایزو بالا نیاز ندارید چرا که نور تحت کنترل شماست و با استفاده از سرعت شاتر مناسب از لرزش عکس جلوگیری می کنید.

بهترین دیافراگم برای عکاسی پرتره

در عکاسی پرتره استفاده از دیافراگم های باز برای کم کردن عمق میدان مرسوم است. بهتر است تا می‌توانید سوژه را از پس زمینه دور کنید تا بکگراند در عکس محوتر ثبت شود. در عکاسی پرتره مهمترین عامل در ایجاد یک بوکه خوب میزان گشودگی دیافراگم لنز است. هرچه دیافراگم را بازتر انتخاب کنید بوکه عکس شما جذاب تر خواهد بود. همچنین این بازتر بودن دیافراگم کمک می کند نور بیشتری به دوربین وارد شده و بتوانید حساسیت سنسور (یا ISO) را نیز کاهش دهید. به این ترتیب نویز عکس هم کاهش پیدا می‌کند و می‌توانید جزئیات بهتری از صورت را ثبت کنید.

انتخاب فاصله کانونی مناسب برای عکاسی پرتره

یکی دیگر از پارامترهای تأثیرگذار در عکاسی پرتره فاصله کانونی است. معمولا ایده آل ترین فاصله کانونی در عکاسی پرتره نیم تنه یا تمام قد، عددی بین ۵۰ تا ۸۵ میلیمتر است. برای پرتره های کلوزآپ این فاصله کانونی بهتر است تا ۱۳۵ یا ۲۰۰ میلیمتر افزایش یابد.

ترکیب بندی عکسهای پرتره

ترکیب بندی در عکس‌های پرتره یک فاکتور اساسی محسوب می‌شود. با اینکه بهترین انتخاب کادر عمودی برای عکسهای پرتره است اما گاهی هم کادر افقی جذاب خواهد بود. ثبت عکس با توجه به مسیر نگاه سوژه می‌تواند یک ترکیب بندی قوی باشد. قانون یک سوم هم در پرتره برقرار است اگر چشم در خط یک سوم باشد بهتر از این است که در وسط کادر قرار داشته باشد. در صورتی که سوژه را به سمت چپ یا راست متمایل کرده اید بهتر است فضای مقابل سوژه کمی بیشتر از پشت او در کادربندی باشد.

قانون طلایی هم یکی از تاثیرگذارترین ترکیب بندی ها در عکاسی پرتره است. به محل قرار گیری چشمها در کادر دقت زیادی داشته باشید. باید بدانید که چشمان سوژه تاثیرگذارترین عنصر در عکسهای پرتره است. با ترکیب بندی صحیح و اصولی می توانید چشمان سوژه را بیشتر بولد کنید و بیننده را بهتر تحت تاثیر قرار دهید. گاهی لازم است برای تاثیرگذاری بیشتر به فضای منفی عکس بیشتر توجه کنید تا تمرکز عکس بروی سوژه بیشتر باشد. برای عکاسی از یک سوژه با یک ژست ثابت حتما ترکیب بندی های مختلف را تست کنید تا انتخاب های بیشتری داشته باشید.

 

نکات عکاسی پرتره
نکات عکاسی پرتره

انتخاب پس زمینه مناسب برای عکاسی پرتره

انتخاب فضا در عکاسی پرتره به هدف شما از عکاسی بستگی دارد. معمولا در عکس‌های پرسنلی از پس زمینه های یک دست و عموما سفید استفاده می‌شود. انتخاب پس زمینه می‌تواند در بیان احساسات سوژه و همچنین سبک عکس پرتره تأثیرگذار باشد. اگر می خواهید همه تمرکز بیننده روی سوژه باشد بهتر است از پس زمینه های ساده استفاده کنید و عوامل بر هم زننده تمرکز بیننده را از پس زمینه حذف کنید. اما اگر قصد دارید پرتره هایی خاص و هنری بگیرید از فون یا پس زمینه های طرح ها استفاده کنید.

انتخاب پس زمینه مناسب برای عکاسی پرتره

انتخاب فضا در عکاسی پرتره به هدف شما از عکاسی بستگی دارد. معمولا در عکس‌های پرسنلی از پس زمینه های یک دست و عموما سفید استفاده می‌شود. انتخاب پس زمینه می‌تواند در بیان احساسات سوژه و همچنین سبک عکس پرتره تأثیرگذار باشد. اگر می خواهید همه تمرکز بیننده روی سوژه باشد بهتر است از پس زمینه های ساده استفاده کنید و عوامل بر هم زننده تمرکز بیننده را از پس زمینه حذف کنید. اما اگر قصد دارید پرتره هایی خاص و هنری بگیرید از فون یا پس زمینه های طرح ها استفاده کنید.

نکات عکاسی پرتره
نکات عکاسی پرتره
نکات عکاسی پرتره
نکات عکاسی پرتره

توجه به نگاه و حالات سوژه

نقطه شاخص و تاثیرگذار در عکسهای چهره نگاری چشمان سوژه یا مدل است. تقریبا در تمام پرتره ها نقطه فوکوس روی چشم های سوژه قرار داده می شود. انسان ها ذاتا تمایل دارند برای تعامل با هم ارتباط چشمی برقرار می کنند، بنابراین تار بودن یا اصطلاحا فلو بودن چشم ها در عکاسی پرتره حس ناخوشایندی را به بیننده القا می کند. اما در معدود مواردی هم با اهداف مشخص فوکوس عمدا روی نقاط دیگر سوژه قرار داده می شود.

 

نگاه مستقیم سوژه به لنز دوربین می‌تواند باعث ارتباط حسی قوی عکس شود. اما اگر امتداد نگاه سوژه جایی غیر از لنز دوربین باشد حس ارتباط سوژه با بیننده عکس کم رنگ خواهد شد. نوع نگاه، فرم اندام های صورت مثل گونه، لبها، ابروها و غیره زبان بدن سوژه بوده و احساسات متفاوتی را می توانند به بیننده منتقل کنند. در این بین همچنان نوع نگاه که برگرفته از حالت چشمان سوژه است قوی ترین عامل برای اثر گذاری بروی بیننده عکس خواهد بود.

 

پرتره نگاری در فضای آزاد

پرتره نگاری در فضای آزاد شرایط و چالش های متفاوتی همراه خواهد داشت. عکاسی از سوژه به جای محیط آتلیه در یک فضای باز با نور طبیعی یا ترکیبی از نور فلاش و نور روز است. مهمترین نکته در خصوص این شکل از پرتره نگاری نورپردازی سوژه در فضای پرنور روز است.

 

نورپردازی عکسهای پرتره در فضای باز

مهمترین نکته ی عکاسی پرتره در فضای باز بهره گیری از نور در ساعات مناسب است. شما می‌توانید عکاسی پرتره را در ساعات مختلف روز انجام دهید. اما بهترین عکسهای پرتره را در ساعات طلایی روز یعنی اوایل یا اواخر روز می توان ثبت کرد. در ساعات طلایی یا گلدن تایم نور خورشید زاویه مناسبی خواهد داشت که باعث می شود نور بسیار ملایم و با کلوین گرم داشته باشید. ساعات میانی روز که شدت نور زیاد است زمان مناسبی برای عکاسی پرتره نیست. اما اگر مجبورید در ساعات پر نور عکس پرتره بگیرید از دیفیوزر برای کنترل شدت نور و از رفلکتور برای بازتاب به نقاط تاریک چهره استفاده کنید. باید از دستیارتان بخواهید صفحه دیفیوزر را بین نور خورشید و سوژه قرار دهد تا شدت نور کاهش پیدا کنید.

 

البته برای کنترل و تعدیل نور شدید روز از فیلترهای عکاسی هم می توانید استفاده کنید. فیلترهای ND گزینه مناسبی برای تعدیل نور خورشید در ساعات میانی روز است. اما برای انتخاب فیلتر باید دقت کنید از مدلهای با کیفیت استفاده کنید. فیلترهای ان دی ارزان قیمت تاثیر منفی بروی کیفیت عکسهایتان دارند.

استفاده از تجهیزات جانبی مناسب برای عکسهای پرتره

برای عکاسی پرتره در فضای باز نیازی به تجهیزات عکاسی گسترده نخواهید داشت. کمترین تجهیزات از جمله دوربین، لنز و یک صفحه رفلکتور برای عکاسی در چنین فضایی کافی است. در حالت کلی نیز بهره گیری از رفلکتور یا فلاش خروجی نیز کفایت می کند.

 

اما برای پرتره های حرفه ای و دراماتیک بهتر است از یک شاخه فلاش پرتابل استفاده کنید. منظورم از فلاش پرتابل فلاش قابل نصب بروی دوربین نیست. گاهی لازم است زاویه تابش نور فلاش  از زاویه دوربین متفاوت باشد. فلاش پرتابل کمک می کند کنترل بهتری روی نورپردازی داشته باشید و با استفاده از یک رفلکتور نورپردازی کاملی انجام دهید. استفاده از فلاش پرتابل در گلدن تایم باعث می شود عکسهای جذابی ثبت کنید. مهمترین بخش عکاسی پرتره در فضای باز خلاقیت عکاس است. ترکیب بندی مناسب، توجه به حالات صورت سوژه و بازی با نور در فضای باز می‌تواند با ساده ترین و ابتدایی ترین امکانات هم نتایج عالی برای شما به همراه داشته باشد.

 

ادیت عکسهای پرتره

ادیت عکس‌های پرتره با سبک های مختلفی انجام می‌شود. گاهی تلاش می‌شود تا با ویرایش عکس طبیعی تر دیده شود و گاهی نیز سعی می‌شود که عکس حال و هوای هنری پیدا کند. ویرایش تصویر به کمک نرم افزارهایی چون لایت روم یا فتوشاپ به شما کمک می کند تا نواقصی مثل سایه ها و نورهای اضافه را ویرایش کنید. روتوش هم بخش جدایی ناپذیر از عکسهای پرتره است.

 

بی شک هر مدلی نواقصی در صورت دارد که لازم است توسط نرم افزارهای کامپیوتری اصلاح شود. حذف مواردی مثل جوش یا لک، اصلاح ابروهای ناموزون، رفع چروک احتمالی و بسیاری موارد دیگر که بهتر است هنگام ویرایش اصلاح شود. اگرچه می‌توانید از بسیاری از برنامه های ادیت و ویرایش تصاویر استفاده کنید اما دو برنامه کاربردی لایت روم و فتوشاپ بیشترین کارایی را در ویرایش عکسهای پرتره دارند. البته خیلی مهم نیست که از چه برنامه نرم افزاری استفاده می کنید، مهم نتیجه ای است که بعد از ادیت عکس در اختیار مشتری قرار می دهید.

عکاسی پرتره

 

نکات مهم برای تهیه عکسهای پرتره حرفه ای (نکات عکاسی پرتره)

  • لنزهای مناسب یکی از تاثیرگذارترین عوامل برای ثبت عکسهای جذاب پرتره هستند، پس با هر لنزی عکس پرتره نگیرید.
  • برای عکاسی پرتره از فواصل کانونی بیشتر از ۸۰ میلیمتر استفاده کنید
  • با انتخاب دیافراگم مناسب (دیاف باز) پس زمینه را از سوژه تفکیک کنید تا جذابیت عکسهایتان بیشتر شود.
  • سبک های مختلف نورپردازی پرتره را یاد بگیرید تا عکسهای پرتره متفاوتی ثبت کنید.
  • هنگام نورپردازی به سایه های ایجاد شده بروی چهره دقت کنید و با استفاده از فلاش سایه پرکن یا رفلکتور سایه های اضافی را برطرف کنید.
  • فون عکاسی را بر مبنای سبک مورد نظر و هارمونی با لباس سوژه انتخاب کنید.
  • از پس زمینه های شلوغ با رنگهای متعدد استفاده نکنید.
  • نقطه فوکوس عکس را بروی چشمان سوژه قرار دهید تا اثرگذاری بیشتری بروی بیننده داشته باشد.
  • در عکاسی پرتره سعی نکنید صرفا عکس بگیرید، تلاش کنید یک روایت از چهره سوژه داشته باشید.
  • هنگام عکاسی از سوژه ترکیب های مختلف را تست کنید.
  • فضایی آرام برای مدل یا سوژه ایجاد کنید تا همکاری بیشتری با شما انجام دهد.
  • هنگام عکاسی به حالات چشمان و صورت سوژه دقت کنید و از او بخواهید میمیک صورت را برای عکسهای مختلف تغییر دهد.
  • از فرمت خام raw استفاده کنید تا عکسها یتان قابلیت ویرایش بالاتر و بهتری داشته باشد.
  • ادیت عکسها را با دقت و ظرافت انجام دهید و با ویرایش بیش از حد عکسها را تخریب کنید.
  • گاهی تک رنگ کردن عکسها باعث اثرگذاری بیشتر آنها می شود.
  • در عکسهای پرتره های کارگردانی شده به نوع لباس و میکاپ سوژه دقت کنید و متناسب با ایده های از پیش تعیین شده انتخاب کنید.

 

کلام آخر

عکاسی پرتره یکی از  محبوب ترین شاخه های شناخته شده عکاسی است. دانستن اصول این سبک از عکاسی و به کارگیری آنها می‌تواند شما را از یک عکاس آماتور به یک عکاس کاملا حرفه ای تبدیل کند. استفاده از خلاقیت ذهنی برای کنترل عوامل مختلف اصلی ترین وظیفه شما به عنوان عکاس است. باید تلاش کنید تا با سبک های مختلف نورپردازی آشنا شوید. نحوه ارتباط دیداری با سوژه را یاد بگیرید و بهترین ترکیب بندی در عکسها یتان را استفاده کنید.

 

‫5/5 ‫(1 نظر)

پیام بگذارید

آدرس

تهران ، قصر دشت ، ۳۱۲

تماس با ما

۰۹۱۲۲۲۱۵۰۹۰ , photogallery.avang@gmail.com

تماس با ما